Jednostavno. Čisto. Prirodno.

T-zona lica i DIY ideje

Često u nezi lica nailazimo na izraz “T zona” i podrazumeva se svi znaju o čemu je reč…Za one koji ne znaju:

T zona je deo lica koji sačinjavaju celo čelo, centar nosa i brada. Ako bi preko celog centra lica ispisali slovo T, sve bi bilo jasno.

Mnoge žene imaju problematičnu T-zonu, i teško im je pronaći pravi proizvod koji bi je drzao pod kontrolom, bez prosijavanja, tokom celog dana. Zbog toga mi je bio pravi izazov da osmislim prirodan i ujedno efektan proizvod, koji bi uspeo da ispuni data očekivanja. Matirajući puder na bazi skorba i kaoilina, je pogodan za sve tipove kože, i koristi se ako želite da na prirodan način matirate T-zonu, bez predhodno potrebnog nanosenja tečnog pudera ili neke druge podloge-može se koristiti samostalno. Potrebno ga je samo naneti četkicom ili sunđerom za šminkanje. Takodje, može se koristiti i na uobičajen način, kada želite da fiksirate puder ili korektor (baking metoda).

Skrob, dobijen od kukuruza,  koristi se kao apsorbent u kozmetici umesto talka, kao njegova zdrava zamena. Kukuruzni skrob daje osećaj svilenkastog, suvog praha koji ima bolju moć upijanja od talka.

Talk se koristi u gotovo svim proizvodima koje možete naći u parfimerijama, posebno u puderima za matiranje lica, i nažalost u bebi puderima.

Zbog čega je loš?

Talk je zapravo magnezijumov silikat koji u tragovima može sadržavati aluminijumov silikat. On se kopa u neposrednoj blizini opasnog azbesta, koji ima kancerogena svojstva, a zabranjen je u više od 50 zemalja u svetu.

 

Bolesti koje može da uzrokuje:

  • Rak jajnika
  • Rak pluća
  • Plućna talkoza (manifestuje se teškim kašljem i otežanim disanjem, moguće trajno oštećenje pluća) i tegobe disajnog sistema
  • Granulomatoza.

 

Ukoliko volite prirodne proizvode i pazite na njihov sastav, naš 100% prirodni matirajući puder je idealan izbor za vas!

Puder je na bazi skorba i kaolina, uz dodatak eteričnih ulja, pogodan je  za sve tipove kože.

Možete ga poručiti u našoj prodavnici.

Extra savet!!!

Naš matirajući puder se može iskoristiti na nov i praktičan način, u službi matiranja svakog sjajnog/hidrantnog karmina.

 

 

Pogledajte kako to možete učiniti!

 

Nanesite karmin na uobičajen način.

Papirnu maramicu blago utapkajte na usne kako biste skinuli višak karmina.

Nanesite naš matirajući puder u maloj količini na usne,i utapkajte.

Ukoliko želite, možete naneti još jedan sloj karmina, ali ovog puta,samo ga blago utapkajte.

To je to! Sada nemate potrebe da kupujete dve vrste karmina, jer vaša omiljena nijansa može imati i mat i sjajnu završnicu!

Leave a comment

Dostava je besplatna za sve porudžbine preko 3000 dinara!